Digitaalinen markkinointi

Digitaalinen markkinointi perustuu yrityksen liiketoiminnallisiin tavoitteisiin ja sen viesti on kohdennettu tarkoin valitulle joukolle. Digitaalinen markkinointi (digimarkkinointi) sisältää kaiken digitaalisen materiaalin ja viestinnän. Tyypillisesti digitaaliseen markkinointiin kuuluvat muun muassa, hakusana mainonta (Google AdWords), vekkosivusto, Display-mainonta, sähköpostimarkkinointi, mobiilimarkkinointi ja hakukoneoptimointi.

Miten ja miksi digitaalinen markkinointi toimii?

Pääsääntöisesti kaikilla on nykypäivänä mahdollisuus olla verkossa ja pääsääntöisesti kaikki sukupuoleen tai ikään katsomatta olemmekin verkossa päivittäin. Tästä syystä digitaalisen markkinoinnin avulla voi tavoittaa lähes kaikki ihmiset, tämä ei ole kuitenkaan niin yksiselitteistä. Mainosmateriaali täytyy kohdentaa tarkasti halutulle kohderyhmälle , jotta digitaalinen markkinointi olisi toimivaa. 

 • Digitaalinen markkinointi toimii kaiken kokoisilla budjeteilla
 • Mainonta on hyvin vuorovaikutteista
 • Tuloksia pystyy mittaamaan hyvinkin tarkasti
 • Digimarkkinointi auttaa ymmärtämään kohderyhmää paremmin

 

Digimarkkinoinnin soveltuvuus

 

Digitaalinen markkinointi on nykyisin osana jokaisen itseään kunniottavan verkossa toimivan yrityksen markkinointisuunnitelmaa. Yrityksen koolla ei ole väliä, digimarkkinointia kannattaa hyödyntää niin monella tavalla, kuin suinkin mahdollista. Yrityksestä riippuen tehokkain keino asiakkaiden hankintaan vaihtelee huomattavasti. Esimerkiksi vähittäisverkkokaupalle voi Facebook-mainonta olla ylivoimaisesti tehokkain tapa tavoittaa kohdeyleisö, kun taas Mikko Mallikaisen maalaus oy:lle paras tapa voisi olla hakusanamainonta. Suuremmat yritykset hyödyntävät lähes kaikkia digitaalisen markkinoinnin kanavia. Kaikilla kanavilla on oma päämäärä yrityksen markkinointistrategiassa.

 

Digitaalisen markkinoinnin strategia

 

digimarkkinointistrategia on hiottava timanttiseen kuntoon mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja erilaisia taktiikoita on testattava järki mukana pitäen. Kokemattomalle digimarkkinointi voikin aiheuttaa suurta pään vaivaa, jos oikeanlaista strategiaa ei tunnu löytyvän, saattaa kokematon ajautua vääränlaiseen markkinointiin josta hyötyä ei ole juuri ollenkaan. Strategian suunnittelu kannattaakin jättää ammattilaisille, jottei mainosrahat mene kankkulan kaivoon. Tämän hetkinen ”Digitaalinen maailmamme” tarjoaa käytännössä loputtomasti mahdollisuuksia erilaiseen digitaaliseen markkinointiin.

Hyvän digimarkkinointistrategian pohja:

 1. Tavoitteet – Selkeä tavoite, mitä markkinoinnilla halutaan saavuttaa.
 2. Markkinointi – Eri kanavien, kampanjoiden ja mainosten ymmärtäminen.
 3. Kohdennus – Suunnittele kuinka mainokset kohdennetaan oikealle yleisöille. Eskimolle on turha lähteä lunta mainostamaan.
 4. Kommunikointi – Ole yhtä kohderyhmäsi kanssa. Mikä sanoma toimii millekkin kohderyhmälle parhaiten?
 5. Liidit – Liidien metsästäminen ennen varsinaista kaupantekoa. Onko mahdollista?
 6. Verkkosivuliikenne – Kuinka ajaa laadukasta liikennettä palveluusi edullisesti? Kuinka testata laatua ja kustannuksia reaaliaikaisesti?

Inbound- ja Outbound- markkinointi

”Moderni” ja ”vanhanaikainen” markkinointi

Markkinointi voidaan erotella kahteen erilaiseen tyyliin, kuitenkin edelleen molemmille on olemassa oma tarkoituksensa.

Inbound-markkinointi

Oltava yrityksen markkinointisuunnitelmassa mukana jo varhaisessa vaiheessa, sillä se on pitkäjänteistä ja paljon resursseja vaativaa. Inbound markkinointi on tehokasta ja lopussa kiitos seisoo, koska tulokset ovat usein parempia millä tahansa mittarilla tarkasteltuna.

 • Laadukasta ja hyödyllistä sisältöä.
 • Kaksisuuntaista mainontaa (Luottamus > mielikuva yrityksestä > Ostopäätös)
 • Asiakkaalle hyödyllistä materiaalia
 • Asiakkaat etsivät sinut käsiinsä
 • Materiaali on opettavaista tai/sekä viihdyttävää

Outbound-markkinointi

Usein paras vaihtoehto, kun tavoitteena on tavoittaa mahdollisimman suuri määrä ihmisiä nopeasti ja edullisesti. Bannerimainonta on edelleen yksi tehokkaimmista keinoista herättää tietoisuutta ihmisten keskuudessa.

 • Yksisuuntaista. Banneri-, TV- ja radio-mainokset (Suuri kattavuus)
 • Sinä etsit asiakkaat
 • Mainonta ei tuo lisäarvoa asiakkaalle
 • Tavoitteena ei ole viihdyttää tai opettaa

Suunnitellaan sinullekkin markkinointistrategia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *